Cum sa alungi gandurile rele

Pe fiecare dintre noi, de obicei seara inainte de a adormi, ne napadesc ganduri negativiste si regrete pentru anumite fapte pe care nu trebuia sa le facem sau vorbe pe care nu trebuia sa le spunem.Acestea sunt inevitabile fiindca nu suntem perfecti.Dar din momentul cand noptile devin albe de aceste ganduri , trebuie interevenit si trebuie sa luptam impotriva constiintei noastre.

Gandurile negativiste sunt de doua feluri :
1.Sunt banale, de exemplu te-ai impiedicat in fata tipului de care-ti place, sau ai spus o gluma la care nu a ras nimeni, sau ai primit o nota mica.
Rezolvare: Puneti urmatoarele intrebari: Imi va mai pasa oare peste 5 ani de acest eveniment?Ma va afecta in vreun fel?De obicei raspunsul este: Nu. In cazul in care raspunul este da, citeste randurile urmatoare.

2.Sunt importante, de exemplu te-ai certat cu iubitul tau pe o tema serioasa, sau ai jignit un prieten pe care il poti pierde ulterior.In aceste cazuri problemele trebuie reflectate si trebuie cautate rezolvari. Dar puteti face asta ziua si nu noaptea, cand ar trebui sa dormim.
Rezolvare: In aceste cazuri trebuie folosita metoda lui Scarlett O`Hara(personaj din opera "Pe aripile vantului" de Margaret Mitchell).Metoda consta intr-o afirmatie adresata constiintei: "Nu ma voi gandi la asta acum, ci maine,"Astfel arunci problema intr-una din camerele mintii si o incui acolo pana ziua urmatoare, cand vei fi abil pentru a o reflecta.

In final vreau sa spun ca noi tindem sa vedem problemele mai grave decat sunt in realitate, iar pentru asta trebuie sa incercam sa le privim obiectiv.Viata e frumoasa si nu trebuie sa fie plina de regrete.Trebuie sa lasam in urma trecutul si sa privim cu entuziasm viitorul plin de surprize.

0 fleurs:

Trimiteți un comentariu